De meeste CO₂ bespaar je met . . .

Welke dingen zijn het allerslechtst voor het klimaat? Dat zijn vlees en vis eten, vliegen, autorijden en kinderen krijgen,  berekenden Zweedse onderzoekers. Ze wilden weten waarmee je nu echt de meeste CO₂ uit stoot en vooral, hoe je dat kunt verminderen.

Op school en op de televisie hoor je vaak dat je het licht uit moet doen en je afval moet scheiden. Dat helpt zeker, maar wist je dat je met vegetarisch eten wel vier keer meer broeikassen bespaart? Niet met  het vliegtuig naar Thailand gaan spaart acht keer meer uit, en een leven zonder auto zelfs elf keer!

Als je niet wordt geboren kun je ook geen CO₂ uitstoten. Daarom helpt het ook om minder kinderen te krijgen. Dat scheelt elk jaar weer 58,6 ton CO₂, berekenden de onderzoekers verder.

Jij hebt vast nog geen kinderen en je zit misschien ook niet zo vaak in een auto of vliegtuig. Heel goed! Dan hoef je dus alleen nog maar minder vlees te eten om supersnel het klimaat te redden!

Natuurlijk mag iedereen zelf kiezen of hij minder vlees eet, auto rijdt, vliegt of kinderen neemt, maar de onderzoekers denken dat het belangrijk is dat jonge mensen weten hoeveel hun keuzes uitmaken voor het klimaat.

Lees hier meer.