(Gratis) Luisterboek “de redding van Vlokje, de zeemeeuw”

 

Een prachtig en bijzonder luisterboek- (bewustwordings)verhaaltje over een geredde zeemeeuw en het belang van een gezonde oceaan. Geschikt voor zowel jong (ongeveer 7+) als oud (ook volwassenen vinden het erg leuk, mooi en leerzaam).

GRATIS te downloaden bij de luisterbieb (voor bibliotheek-leden) of voor een klein bedragje te downloaden bij allerlei (luister)boekenfirma’s (zie onderstaande links).

Info: Een mooi, ontroerend, leuk en leerzaam verhaal met toepasselijke achtergrondgeluiden over een 10-jarig vegan oceaanbeschermertje Siep, die samen met een oudere jongen een zeemeeuw redt die verstrikt was geraakt in een stuk visnet en ook nog eens plastic in zijn bekje had. Met nog veel meer leuke, grappige, ontroerende en onverwachte gebeurtenissen en een heel positief en happy einde.

Hoofdonderwerpen: oceaan, (plastic)vervuiling , (dieren)liefde,  pesten, respect hebben voor en leren van elkaar, wijze levenslessen, bewustwording en goed zorgen voor de oceaan, de natuur en dieren en  daardoor de wereld beter, mooier en liever maken.

GRATIS te downloaden bij de Koninklijke Bibliotheek voor mensen die lid zijn van de bibliotheek (download eerst de gratis app voor de luisterboeken: https://www.onlinebibliotheek.nl/luisterbieb.html en ga vervolgens naar rubriek “Jeugd/Jongeren”; kinderen 7-9: Sandra Koole “De redding van Vlokje, de zeemeeuw”)
Of te downloaden bij Storytel of voor een klein bedragje bij o.a. De Slegte, Leeslounge, 123Luisterboek, Luisterrijk ( https://www.luisterrijk.nl/luisterboek/5821/de-redding-van-vlokje-de-zeemeeuw ) etc.

Opgedragen aan de Sea First Foundation.

Opbrengsten van dit verhaaltje gaan ook naar deze geweldige stichting (zowel van de downloadshops als de Luisterbieb – ook al zijn bij deze laatste de downloads (drie weken te beluisteren) gratis, toch krijgt de schrijfster er een heel klein bedragje voor. Dus zoveel en zo vaak mogelijk (elke drie weken) downloaden s.v.p.!)

Anemoon Zwemschool

Woon je in Amsterdam of vlak bij Amsterdam dan is deze zwemschool precies wat je zoekt!

Anemoon Zwemschool, hier kun je niet alleen leren zwemmen maar ook snorkelen en je leert hier ook wat belangrijk is voor het behoud van een mooie en gezonde onderwaterwereld!

Anemoon werkt met “Met succes op zwemles” en heeft als eerste zwemorganisatie in Nederland een diplomalijn gecreëerd waar het bewuster omgaan met de wereld en met name de onderwaterwereld centraal staat. Daarnaast zijn de diploma-eisen voor kinderen: leuk, leerzaam en van uiterst belang voor een goede zwembasis.

Met succes op zwemles zet zich daarnaast in om goede doelen te ondersteunen voor het behoud van de onderwaterwereld en werkt samen met Sea First, hoe leuk is dat?

Zou jij ook een verschil willen maken!? Het allerminste wat je kunt doen is: “eet meer diervriendelijk en plantaardig voedsel, spaar de vissen en vooral tonijn, scheid plastic, zorg ervoor dat afval geen kans maakt om in de zee te komen en leer uw kind(eren) dat alle haaien noodzakelijk zijn in de zee en zet ze in een goed daglicht”. “Afvalvrije en visrijke oceanen, dat zou fantastisch zijn”!

Bij deze zwemschool hebben ze ook de jongste zwemjuf! Zij heeft een heel mooi filmpje gemaakt voor jullie: