Word een aktievisje

Als Aktievisje help je mee de oceaan en al het leven erin te beschermen.

De oceaan wordt namelijk steeds vuiler omdat veel mensen hun afval op straat gooien wat dan weer in de oceaan kan belanden. Maar ook worden de zeeën steeds leger, want er worden veel te veel vissen, garnalen, schelpen, krabben en kreeften weggevist.

WAT KUN JIJ DOEN?

  • Gooi geen afval zomaar op de grond maar gooi het in de vuilnisbak waar het hoort!
  • Spreek kinderen aan als je ziet dat ze afval op de grond gooien en vertel ze dat het beter is voor het milieu als ze het in de prullenbak gooien.
  • Zorg voor een eigen drinkfles die je steeds kunt vullen met water of andere lekkere drankjes.
  • Wees zuinig met water en energie.
  • Het beste eet je geen met uitsterven bedreigde vissoorten zoals zalm of tonijn.
  • Probeer minder vlees en vis te eten of helemaal geen vlees of vis is natuurlijk nog beter! Kijk maar eens naar dit filmpje: De zee en onze gezondheid
  • Dolfijnen, hoe leuk en schattig ze ook zijn, je kunt beter niet naar het Dolfinarium gaan waar de dolfijnen niet in hun eigen leefomgeving zijn en daarom niet gelukkig zijn.

Al deze dingen helpen om de zee en de zeedieren te beschermen.

Evenementen:

Als je het leuk vindt kun je ons meehelpen op onze Beach Clean Up’s die we twee keer per jaar organiseren. Hou onze instagram pagina maar goed in de gaten voor deze evenementen.

Je zou bijvoorbeeld op school een opruimactie kunnen organiseren of gewoon met een vriendenclubje in jouw stad of buurt het zwerfvuil oprapen. Doe dit dan wel voorzichtig met een grijpstok en beschermende kleding en handschoenen.

Vraag een (online)les voor school aan van Sea First. (stuur ons maar een mailtje)

Verzin maar eens een leuke actie om het werk van Sea First te steunen, zo kun je bijvoorbeeld ook een sponsorloop organiseren of een statiegeldactie en ons zo financieel steunen.

WAT KUNNEN WIJ MET HET GELD DOEN?

Wij kunnen bijvoorbeeld leuke animatiefilmpjes maken zoals die van de dolfijnen of we sturen onze vrijwilligers naar scholen en bedrijven om daar les te geven, maar bijvoorbeeld ook naar de tweede kamer om de regering iets te leren.

Waarom wij dat doen? Om zo veel mogelijk mensen bewust te maken van de situatie in de oceaan zodat ze inzien dat er iets moet veranderen en dat de oceaan het waard is om beschermd te worden.

Onze slogan is: Sea First Educates to Protect! Dat wil zeggen dat je als je weet wat er aan de hand is (educate = leren en informeren) dat je er dan iets aan kunt doen (to protect = beschermen)

Ook vieren we elk jaar een hele leuke dag: Wereld Oceaan Dag, dan is de oceaan een beetje jarig! Dat vieren we dan elk jaar op een speciale manier op 8 juni!

Wij zijn superblij met jouw hulp. Je mag natuurlijk ook helemaal zelf iets verzinnen waarmee je de oceaan een beetje helpt; maar laat het ons weten dan kunnen we dat plaatsen op onze Instagram pagina en misschien ook wel op deze website!