Ik ben een Melibe Viridis – zeeslak

Ik ben de zeeslak Melibe Viridis. Tijdens een duik voor de kust van Bali, Mozambique, Indonesie en in de Rode Zee kun je mij tegenkomen, als je heel goed zoekt! Want nog niet veel mensen hebben mij gezien. Ik heb 13 poten en kan zo’n 14 centimeter lang worden.

Wat vind je van mijn hoofd? Ik kan het opblazen! Zo eet ik en slurp ik kleine zeediertjes en algen van de zeebodem.  Op mijn bek zitten kleine haartjes. Wanneer de haartjes een prooi voelen sluit mijn bek zich vanzelf en wordt mijn hoofd weer klein. Ik kan slecht zien en doe daarom alles op de tast. Zwemmen kan ik wel heel goed: ondersteboven, van links naar rechts en van voor naar achter.

Kijk hier een filmpje van mij.

In totaal zijn er wel 3000 verschillende soorten zeeslakken, in allerlei soorten en maten. De allergrootste zeeslak ter wereld is mijn vriend de zwarte zeehaas,
ook wel bekend als Aplysia Vaccaria, die voor de westkust van de Verenigde Staten leeft. Hij is zo’n 40 centimeter lang en weegt 6 kilo.
Wat een dikzak hè?