STOP met het maken van SOEP!

Vanaf 3 juli 2021 (en nog veel beter als we nu al beginnen) gaan we met zijn allen ervoor zorgen dat er minder soep is!

En nee niet zomaar een soep, maar Plastic soep! In de oceaan namelijk. Want al het plastic dat in de oceaan komt verdwijnt niet zomaar, het wordt alleen maar kleiner! 

 

Vanaf 3 juli 2021 komt er in de hele EU een verbod op plastic wegwerpartikelen zoals rietjes, bestek en borden, maar ook boterhamzakjes en wattenstaafjes bijvoorbeeld. 

Allemaal producten die het meest in het milieu terechtkomen! 

 

Maar nog lang niet op alles wat van plastic is of schadelijk is voor het milieu komt een verbod, bijvoorbeeld kleine plastic flesjes. Daar zou ook geen verbod op hoeven te komen maar wel statiegeld. Zoals bij de grote flessen. 

Zodat als je je flesje leeg hebt deze terug kan brengen naar de supermarkt en je daarvoor weer geld krijgt. 

Dus is het beter om deze helemaal niet te kopen. 

 

En helemaal van deze tijd zijn de mondkapjes, maar daarvoor kun je beter even naar dit artikel gaan. 

 

Ik hoor je al denken, als dat allemaal verboden wordt wat moeten we dan daarvoor in de plaats gebruiken? 

 

We geven je hier alvast een paar ideetjes: 

 

Plastic rietjes!

Alleen al in Europa gebruiken we meer dan 36,4 miljard plastic rietjes per jaar.

Gelukkig worden deze vanaf juli 2021 ook verboden. Maar maak je geen zorgen, er zijn al zoveel andere soorten rietjes uitgevonden die veel beter zijn voor het milieu! Je hebt rietjes van bamboe, riet, siliconen of van roestvrijstaal. Kijk maar eens in onze webshop, daar hebben wij een super leuk setje te koop met een super handig opberg zakje met walvissen erop! 

 

 

Weg met Plastic waterflesjes!

Plastic(water)flesjes kunnen echt niet meer!! Er zit ook geen statiegeld op kleine flesjes dus belanden ze ook nog vaak op straat. 

Water tap je zelf het best in je eigen waterfles. Zo’n mooie van Tulper , bijvoorbeeld.

En natuurlijk hoeft het helemaal geen water te zijn, je kunt alles wat jij lekker vindt erin doen! 

 

 

 

Wattenstaafjes

Misschien denk je er niet over na, maar het stokje van het wattenstaafje dat jij gebruikt is gemaakt van plastic. Gelukkig zijn er wattenstaafjes van bamboe die net zo goed zijn voor jou maar zo veel beter voor het milieu! 

 

 

 

 

De plastic tas

De plastic tas is gelukkig al heel wat langer “verboden” in ons land, maar toch zijn er helaas nog veel te veel in de omloop. 

Deze tassen belanden ook nog veel te vaak in de oceaan en schildpadden zien ze dan aan voor kwallen die ze normaal gezien op het menu hebben staan. Je kunt je wel voorstellen dat als een schildpad deze tas opeet hij heel veel problemen krijgt in zijn maag en zelfs dood kan gaan. 

Daarom kun je beter een katoenen tas meenemen. Er zijn zoveel super leuke tassen! Kijk bijvoorbeeld eens naar onze leuke turquoise Sea First tas in de webshop! 

 

De broodtrommel!

Altijd een verrassing wat je moeder erin gedaan heeft voor school! Hier kom je toch liever mee naar school dan met die doorzichtige boterhamzakjes waar iedereen kan zien wat je meegenomen hebt of misschien is je boterham al helemaal plat geworden door al je boeken in je tas! 

Kleine doorzichtige boterhamzakjes vinden we heel vaak terug in het milieu. Kijk maar eens naar het filmpje: De reis van het plastic zakje

Boterhamzakjes zijn vanaf 2021 ook verboden dus ga alvast op zoek naar de leukste broodtrommel!