zeg NEE tegen mondkapjes in ZEE

Doe je mee?

Meer en meer mondkapjes belanden op straat, in de sloot of rivier en uiteindelijk in de zee, dat is natuurlijk heel erg voor het milieu en de dieren die erin leven! (kijk maar eens naar het filmpje de reis van het plastic zakje en vervang dan het zakje voor mondkapje)

Wij willen graag dat iedereen die een mondkapje moet dragen een herbruikbaar

mondkapje gebruikt, eentje dat je elke keer even kan uitwassen voor je het weer gebruikt.

mondkapjes voor eenmalig gebruik doen er wel 450 jaar over voordat ze verdwijnen!

Natuurlijk is het voor veel mensen heel makkelijk om een mondkapje te gebruiken en als je er klaar mee bent weg te gooien. Mondkapjes horen natuurlijk in de prullenbak gegooid te worden maar ze belanden heel vaak op straat, vlak voor een supermarkt bijvoorbeeld.

Een mondkapje durf je misschien niet zo snel op te rapen en in de prullenbak te gooien zoals je dat met ander afval zou doen zoals een blikje of flesje op straat, want dat zou je ook niet laten liggen toch?

Met speciale grijpstokken zou je dit wel kunnen doen, maar het allerbeste is om het te voorkomen!

Dus, geen eenmalige mondkapjes maar herbruikbare. je kunt ze in de winkel kopen maar je kunt ze ook heel makkelijk zelf maken! Daarvoor kun je bijvoorbeeld een T-shirt gebruiken, een zakdoek of zelfs een sok.

Kijk maar eens naar dit filmpje : zelf mondkapjes maken 

Wil jij ook een echt Aktievisje zijn? Help dan mee, zeg dan tegen je ouders, opa en oma, tantes en ooms en alle volwassenen om je heen dat ze een herbruikbaar mondkapje moeten gebruiken!

Heb jij een leuk verhaal hierover? schrijf het dan op onze Instagram pagina!